Jak najlepiej pakować w folię obkurczającą?

Do pakowania żywności wykorzystuje się różnego rodzaju urządzenia. Jeżeli chcemy spakować żywność gotową lub produkty takie jak mięso czy ryby, to wykorzystujemy metodę pakowania próżniowego. Niektóre produkty zaś muszą być zapakowane po więcej sztuk lub na paletach – wtedy najlepszym rozwiązaniem jest stosowanie odpowiedniej folii i urządzeń do obkurczania.

Szczelne pakowanie dzięki tunelom obkurczającym

tunele obkurczającePakowanie foliami obkurczającymi sprawdza się wszędzie tam, gdzie potrzebne są solidnie zapakowane produkty, między innymi zgrzewki napojów, wody lub produktów, które w hurtowych ilościach wysyła się do poszczególnych sklepów. Dużo magazynów i hurtowni stosuje do tego odpowiednie tunele obkurczające. Takie tunele wykorzystują właściwą folię, aby profesjonalnie i szczelnie zapakować różnorodne towary. Produkt, który znajduje się na wejściu do tunelu jest przesuwany do komory grzewczej, gdzie pod wpływem wysokiej temperatury folia obkurcza się na nim i szczelnie go pakuje. Urządzenia te można wykorzystywać zarówno w dużych liniach produkcyjnych, jak i jako pojedyncze maszyny w niewielkich pomieszczeniach i zakładach. Dzięki temu właściciele obiektów, które zajmują się sprzedażą i rozpowszechnianiem różnorodnych towarów, przygotowują swoje produkty do bezpiecznego transportu oraz do przechowania w magazynach. Pakowanie konkretnych rzeczy następuje bardzo szybko i solidnie, a różnorodne funkcje tuneli (między innymi regulacja temperatury oraz prędkości przesuwu) pozwalają na optymalizację i przystosowanie ich do indywidualnych wymagań.

Gdyby nie takie nowoczesne i wszechstronne urządzenia, nie byłoby możliwe bezproblemowe transportowanie wielu towarów oraz oszczędne umieszczanie ich w magazynach. Tunel obkurczający znajdzie wiele zastosowań, a dzięki swojej solidnej konstrukcji i precyzyjności sprawdzi się wszędzie, gdzie trzeba zapakować dużą ilość produktów.